Snarvei til hovedinnholdet

Internatene

Alle elevene bor på skolens internat.
Skolen har 21 hus rundt et tun. 13 hus er oppført i perioden 2012-14. Disse husene inneholder 5 rom til sammen 10 sengeplasser. Det er to bad/toalett og felles oppholdsrom med kjøleskap og stekeovn. Første etasje i husene er spesielt tilpasset rullestolbrukere. Alle de nye husene er bygd som passivhus. Det vil si at de bruker svært lite energi. Det er også 8 hus fra skolen startet i 1972. I hvert av disse husene er det to dobbeltrom og to enkeltrom, stuekrok med kjøleskap, bad og toalett. Det er vask og skap på alle rom.

Alle rommene på Toneheim har enkel internatstandard.
Alle rommene på Toneheim har enkel internatstandard.

Matsal og stue

Alle måltider inntas i en lys og trivelig matsal. Elevene spiser fire felles måltider om dagen. I tilknytning til matsalen er det en fellesstue med fjernsyn, stereoanlegg og piano. I fellesstua finner du også kortstokk og brettspill.

Klesvask

Det er fellesvaskeri med 13 vaskemaskiner og tørketromler i undervisningsbyggene.

Internett

Det er trådløst internett på hele skoleområdet. I tillegg har skolen rundt 20 stasjonære maskiner med internett.

Sykkelbod

Skolen har egnede oppbevaringssteder for sykler, ski og lignende.

Fra oppholdsrommet i hus 2
Fra oppholdsrommet i hus 2

Musikalsk og sosialt samspill

På vår folkehøgskole er samspill det viktigste, både musikalsk og sosialt.

160 musikkinteresserte elever, de fleste rundt 20 år, bor og arbeider sammen på Toneheim. Musikken, som felles interesse, skaper gode muligheter for samspill. Vi legger like stor vekt på det sosiale som det musikalske samspillet på skolen.

Året på Toneheim skal være et år hvor man vokser, både som menneske og musiker. De fleste elevene bor på skolen og livet i grenda byr på mange utfordringer. Alle må lære seg å løse de problemene som oppstår når mennesker med ulik livsstil skal leve tett på hverandre i et år.

Toneheim tar hvert år inn 4-6 elever med psykisk utviklingshemming/sammensatte lærevansker. Elevene bor og spiller sammen med de øvrige elevene.

Det kan være krevende å bo på internat, men de fleste finner boformen ideell. Internatlivet er med på å gjøre et år på Toneheim unikt.

D3X2380WEB
FORRIGE SIDE
NESTE SIDE