Snarvei til hovedinnholdet

Valgfag

En rekke kreative og spennende valgfag gjør at alle elevene kan komponere sin egen timeplan, slik at den blir mest mulig variert og tilpasset hver enkelt. Skolen utvikler hele tiden nye valgfag, delvis i samarbeid med elevene, slik at valgfagene alltid er aktuelle, morsomme og midt i blinken for elevene.

 

Undervisning, kor og ledelse

Barnekorledelse – har praksis med 4.klasse på Ridabu barneskole. Det gir verdifull erfaring med hvordan barnekor fungerer. Våre elever leder innøving og konserter på Toneheim, i Vang kirke og på Ridabu skole. Dirigentens rolle, innstuderingsmetodikk, regi og barnestemmen er temaer.

Didaktikk – læren om å undervise. I faget er det lagt opp til mye refleksjon og diskusjon blant elevene.

Direksjon – for deg som vil lede ensembler, både kor, korps og orkester.

Komponering og instrumentering – hvordan tenker en komponist? Hvordan få mest mulig ut av en ukurant besetning? Hvordan skrive godt for en standardbesetning? Faget krever grunnleggende kunnskaper i musikkteori og at du er villig til å jobbe med faget mellom timene.

Firstemmig sats – harmonisering for fire stemmer

Studio og lyd

Studio – lydopptak og redigering. Her kan du lære om mikrofon- og opptaksteknikk, redigering av lydopptak, musikkproduksjon og miksing.

Konsertproduksjon – praktisk gjennomføring av konserter. Konsertproduksjonsgruppa planlegger og gjennomfører huskonsertene en gang i uka, og står for lyd og lys ved skolens arrangementer.

Jazz

Grunnleggende jazzimprovisasjon – et åpent tilbud for alle som vil prøve seg i å spille jazz.

Jazzteori – viktige grunnkunnskaper for de som spiller jazz.

Improvisasjonsteknikk – praktiske øvelser i jazzimprovisasjon, primært for elever som har et jazz hovedinstrument.

Diverse

musikkhistorie, media, mental trening, musikk & helse, og samfunnsengasjement

Media – layout, foto, video. Arbeid med skoleavis, veggavis, ukas bilde, videofilm m.m. Det største prosjektet er årboka som skal være ferdig til skoleslutt. Mediagruppa inngår i redaksjonen.

Musikk & helse – hvordan bruke musikk til å oppnå utenommusikalske mål? Dette er faget for deg som ønsker å arbeide med mennesker med ulike lærevansker og behov, eksempelvis mennesker med psykisk utviklingshemming og som del i eldreomsorg.

Musikkhistorie – lytting til musikk fra ulike stilepoker. Kunstmusikkens historie fra 1600 til i dag. Mye lytting til musikk fra ulike stilepoker.

Autogen trening – konsentrert avspenning og mental trening. En innføring i konsentrert avspenning og bevisstgjøring av hvordan en skal få kropp og psyke til å fungere fint og prestere godt under press.

FORRIGE SIDE
NESTE SIDE