Snarvei til hovedinnholdet

Skolen gjenåpnes ikke før sommeren

Folkehøgskole på nett ut året!  Regjeringen har besluttet at folkehøgskolene ikke gjenåpnes dette skoleåret.  Nå må vi gjøre alt vi kan for å skape en god avslutning på nett. Folkehøgskole på nett Vi har prøvd så godt det lar seg gjøre å holde elevene orientert om alt som skjer.  Vi har hatt tett kontakt med…

Folkehøgskole på nett ut året! 

Regjeringen har besluttet at folkehøgskolene ikke gjenåpnes dette skoleåret.  Nå må vi gjøre alt vi kan for å skape en god avslutning på nett.

Folkehøgskole på nett
Vi har prøvd så godt det lar seg gjøre å holde elevene orientert om alt som skjer.  Vi har hatt tett kontakt med dem i ukene som har gått og hatt undervisningsopplegg som elevene har løst individuelt eller i grupper.  Nå har vi fire uker etter påske der vi sammen skal gjøre vårt aller beste for skape en god folkehøgskole på nett.

Informasjonskontoret for folkehøgskolene
Denne teksten ble sendt ut fra informasjonskontoret for folkehøgskolene tirsdag 7.april etter regjeringens pressekonferanse.  Den oppsummerer situasjonen som den er akkurat nå:

«I dag fikk vi beskjed om at folkehøgskolene dessverre ikke får åpne fysisk igjen før sommeren og at vi må fortsette undervisninga og samholdet via nettet.

❓ @regjeringen sier grunnen er at det er få uker igjen av skoleåret og de mener elevene kan fullføre med fjernundervisning. Dette sier de vil hindre smitte når elever reiser frem og tilbake til skolene.

 

ℹ️Kunnskapsdepartementet sier de skal komme med mer detaljert informasjon seinere, men her er informasjonen vi har så langt.

 

💻Det er viktig å gjennomføre nettundervisninga. Lånekassen gir fortsatt ut støtte, men elevene får bare omgjort lån til stipend om skolen har gjennomført 33 uker med skole. Det gjelder også tilleggspoengene til Samordna opptak.

 

👨‍🏫Gi gjerne skolen/læreren din beskjed om hva som fungerer og ikke fungerer under #fhshjemme sånn at du kan få et best mulig skoletilbud.

 

👛Når det gjelder elevbetaling snakker Folkehøgskolerådet med Kunnskapsdepartementet for å finne gode løsninger, men vi har ikke fått noen avklaring på dette enda.

 

🤔Det er naturlig at dere har mange spørsmål nå, men det er dessverre mye som er uklart for oss og skolene også. Med en gang vi veit mer kommer vi til å dele informasjonen med dere.

 

♥️Håper dere får en fin påskeferie i disse rare tidene. Husk å vaske hendene, hold avstand og fortsett å holde kontakten med hverandre!»

 

FORRIGE
NESTE