Snarvei til hovedinnholdet

Toneheim i koronatid

Hele samfunnet er preget av at vi må ta hensyn til smittevern. Da vi startet skoleåret i august måtte vi være ekstra forsiktige siden elevene kom fra alle kanter av landet og fra flere land.
Hele den første uka gikk uten at vi kunne samle alle på en gang. Hvordan er det å drive folkehøgskole med strenge smittevernrestriksjoner?

Innkvartering

Elevene ble innkvartert etter instrumentgruppe slik at de bor sammen med medelever som spiller de samme instrumentene eller i de samme ensemblene.

Måltider

Hele den første uka ble maten brakt til husene hvor elevene bor. Etter hvert åpnet vi for middag- og lunsjservering i spisesalen, men elevene sitter etter hvilket hus de bor i. Frokost og kveldsmat spiser de i husene.

Rengjøring

Vi har installert flere håndvasker, både i klasserom og ved spisesalen, og det står sprit til hånddesinfeksjon nesten over alt. Pianoer rengjøres etter hver øving eller undervisningstime.

Øving og samlinger

Da vi hadde åpningsseremoni, som mange har sett videoopptak fra, hadde øvingen skjedd uten at alle ennå hadde vært samlet. Etter hvert åpnet vi for noe mer felles øving og samlinger. Da er de samlet i tre adskilte grupper (kohorter) som sitter gruppevis i Aulaen. Se bilde.

Reising

Vi har restriksjoner på muligheter til å dra til byen og har innført 4 dagers karantene hvis elevene har vært på permisjon og overnattet borte. Dette kan være krevende i hverdagen, men vi har på den måten klart å holde koronasmitte borte fra skolen, selv når smittetallene økte ellers i Hamar.

Testing

Nesten daglig kjører vi elever med luftveissymptomer til testestasjonen, og heldigvis har ennå ingen tester vært positive. Vi har også konstatert at det er mye mindre forkjølelse  blant elevene enn det pleier, selv etter fjellturen.

kart over sitteplass i aulaen
Vi jobber kontinuerlig med smittevernstiltak på Toneheim folkehøgskole.
FORRIGE
NESTE