Snarvei til hovedinnholdet

Autogen trening

Konsentrert avspenning og mental trening

Faget tar sikte på å gi en innføring i konsentrert avspenning, og bevisstgjøre hvordan en kan få kropp og psyke til å fungerer hensiktsmessig når en skal prestere gode resultater under press.

Belastningssykdommer er i ferd med å bli et stort problem for mange arbeidstakere, med lange sykemeldinger og mye smerter som resultat. Overanstrengelser og skader på muskulatur og sener kan forebygges og til en viss grad leges uten bruk av medikamenter. Ved å jobbe med konsentrert avspenning lærer man å kjenne hvordan kroppen føles når den er avspent og når den er spent, og det blir lettere å lytte til kroppens signaler når den overbelastes. Enkel grunnleggende fysiologi. Avspenningstreningen repeteres hver time.

Mange er plaget av nervøsitet når de står på en scene, og synes de ofte ikke får vist hva de kan. Andre kan føle ubehaget ved å stå på scenen så sterkt at en mister fokus på det de skal gjøre. I disse timene vil vi snakke om hva som gjør oss nervøse, hvordan det påvirker oss, og hva vi kan gjøre for å hindre at nervøsiteten ødelegger våre prestasjoner.