Snarvei til hovedinnholdet

Morten Sanner

Stilling: Lærer

Fagområde: Tuba, janitsjarkorps og teorifag

E-post: tuba@toneheim.no
Telefon: 480 54281

Morten Sanner har vært Toneheims tubalærer siden 1994. I tillegg til å undervise tubaistene i hovedinstrument, dirigerer han skolens janitsjarkorps. Han underviser også i fag som hørelære, didaktikk, konsertproduksjon – og mye mer som måtte passe…

Morten er utdannet fra Norges Musikkhøgskoles pedagogikkstudium i 1995. Etter dette har han jobbet som tubalærer ved de fleste videregående skoler på Østlandet, ved Ingesunds musikhøgskola i Sverige, og dirigert amatørkorps for både barn, unge og voksne. I et år jobbet han også i Sør-Afrika i prosjektet «Bands Crossing Boarders» for Norges Musikkorps Forbund (NMF) og Fieldband Foundation (FBF) i Sør-Afrika.

Som utøvende musiker har Morten en variert bakgrunn… Korte og lange engasjement med flere av de norske militærkorpsene og skoleturneer med Rikskonsertene i flere av landets regioner var en stor del av arbeidet i mange år. Fra studietiden og videre var ensembler som BlåsYre (jazzensemble) og Barrabass (tubakvartett) veldig aktive. I tillegg har det vært utallige konserter og prosjekter med mange forskjellig aktører, både som ensemblemusiker og solist.

Morten er fra Hamar, og har vokst opp i korpsbevegelsen her. Etter studier, noen år arbeid over hele Sør-Norge, samt et år i Sør-Afrika flyttet Morten hjem igjen til Hamar og Toneheim. Kone og 2 barn er viktige medspillere i Mortens liv.Samtidig har tilskuerposisjon for de lokale storhetene HamKam og Storhamar vært viktig!!!