Snarvei til hovedinnholdet

Slik bor du

Visste du at Toneheim har de fineste skoleinternatene i Norge?

Vi tilbyr moderne og miljøvennlige bygg som er spesielt tilrettelagt for trivelig og sosialt samvær. Internatene er bygd som 20 hus rundt et tun. Alle husene har koselige enkelt- eller dobbeltrom. Det mest sosiale rommet er fellesstua med kjøkkenkrok. Her er det alltid folk å snakke med, drikke te sammen med, spille dataspill med, strikke sammen med eller kanskje se en film sammen med. Alle husene har trådløst internett med god kapasitet.

Velger du å bo her, er skoleplass med fordypning i ditt hovedinstrument og et unikt år på en landets mest anerkjente musikkfolkehøgskoler inkludert i leien. Vi gjør vårt ytterste for at du skal trives godt. Et velspillende ensemble av finstemte ansatte og et kreativt sosialt miljø gjør sitt for at helhetsopplevelsen skal bli best mulig.

Passivhus med lav energiforbruk

Internatene våre har akkurat fått Hamar kommunes byggeskikkpris. Her er arkitektkontorets egen presentasjon (as-as.no)

Alle internatene våre er i moderne arkitekttegnet stil, superkule og freshe. Byggematerialene er i betong og massivt tre. Alle internatene er passivhus med lav energiforbruk. Du bor i hus med 8 – 10 elever fordelt på 5 doble hybelrom. Hvert av hybelrommene er 15 kvm. Husene har 2 bad hvor ett av badene er tilrettelagt for rullestol, og en koselig elevstue med kjøkkenkrok. Her er det bare til å slenge inn frossenpizzaen. Toneheim Folkehøgskole har både enkeltrom, dobbeltrom med skillevegg og standar dobbeltrom. Elever har mulighet til å komme med romønsker før skolestart.

Hva koster det å bo på Toneheim?

Ut fra kapasitet og behov vil rommene bli fordelt før skolestart. Enkeltrom har høyere kostnad.
Les mer om priser her.

Etterstreber den enkelte elevs behov

Med andre ord bor du helt unikt når du er elev på Toneheim. Det er nemlig ikke bare et sted å bo, men en livsstil som handler om kreativitet, musikk og det å få venner for livet. På Toneheim-tunet har du kort vei til alle skolens fasiliteter som øvingsrom, instrumenter og musikkutstyr – og ikke minst biljardbord, treningsrom, bibliotek og bordtennis. Skolen har fellesvaskeri med 13 vaskemaskiner og tørketromler. Alle måltider inntas i en lys og trivelig matsal. I tilknytning til matsalen er det en fellesstue med TV, musikkanlegg og piano slik at du når som helst kan dra i gang en huskonsert. Vi er opptatt av å ha en god dialog med våre elever med tanke på mat og kosthold. Vi har mulighet og kapasitet til å tilpasse maten etter etiske valg, dietter og allergier. Vårt kjøkkenpersonalet er i hovedsak ikke så opptatt av hva den enkelte elev ikke spiser. Vi er mer opptatt av hva dere spiser og ønsker å etterstrebe den enkelte elevs behov og ønsker, innenfor mulighetene vi har i å drive et storkjøkken.

I umiddelbar nærhet har du rike muligheter for et aktivt og variert studentliv. Toneheim ligger i et flott område for sykling. Du har Mjøsa rett i nærheten. Det går buss fra skolen til Hamar sentrum, hvert 15. minutt, hvor det er et stort og aktivt studentmiljø.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Toneheim sin internatleder Randi Austeng på telefon 952 25 276. Randi har ansvar for elevenes trivsel og helse. Hun fordeler elevene i internatene og følger med på om alle elevene har det bra og trives, at de holder orden på rommene sine og følger opp kjøkkentjeneste.