Snarvei til hovedinnholdet

Skoletur til Budapest

Hver vår reiser vi på skoletur til Budapest! Den spektakulære hovedstaden i Ungarn har fungert som yndet reisemål for mangt et Toneheim-kull, helt siden 2001. Byen har fostret noen av de virkelig store kunstnerne, deriblant Franz Liszt og Bela Bartok.

I all hovedsak er det musikken som trekker oss til Budapest; det nye konserthuset Müpa, Liszt-akademiet og Operaen, Budapest Jazzclub og Opus Jazzclub, folkemusikkklubber og små undergrunnsscener gjør vårt årlige besøk til en høyst interessant opplevelse. At byen i tillegg er en kulturmetropol i Sentraleuropa med et pulserende kunst, arkitektur, mat og uteliv, nytes i store monn av hungrige turister fra Toneheim.

Under oppholdet spiller vi to egne konserter i fantastiske kirker i Budapest og den lille byen Vac. En av våre tidligere elever beskrev byen som en blanding av Paris og London, og at denne skoleturen hadde vært en «once in a lifetime» – opplevelse.

Og som de sa i den gamle klassikeren:

This is where I came in. Budapest: where East meets West. The Blue Danube is something more than a waltz by Johann Strauss.
– Guilty of Treason

FORRIGE
NESTE