Snarvei til hovedinnholdet

Priser

Pris for skoleåret 2024/2025

Oppsummert, alle kostnader inkludert;

Dobbeltrom     kr 153 500,-

Enkeltrom        kr 166 300,-

Lånekassen  

Elever ved folkehøgskoler har anledning til å søke stipend og lån fra Lånekassen. Stipendandelen utgjør kr.55 162,-.  Dersom du avbryter skoleåret, blir det omgjort til lån.  Du kan også låne til skolegangen for hele eller deler av skoleåret for inntil kr. 82 745,-.  Fullt stipend og lån utgjør tilsammen kr. 137 907,-.  For mer informasjon se www.lanekassen.no.

illustrasjonsbilde av et av våre internater. De er passivhus og noen er laget av massivtre.

Hva skal du betale og hva betaler du for på Toneheim?

Det du betaler for, er kost og losji samt det du skal være med på av aktiviteter eller det du bruker av diverse saker og ting på skolen.  Du får 4 gode måltider på hverdager og 3 i helgene. Elevene bor i hus med 8 – 10 elever i hvert av husene fordelt på 5 doble rom, 2 bad samt stue med kjøkkenkrok. Undervisningen er i hovedsak gratis for elevene, med unntak en andel til hovedinstrument, se nedenfor. 

 

bilde av internat og elever som spiller fiolin og gitar på toneheim folkehøgskole

Avbruddsgebyr

Dersom du slutter i løpet av skoleåret, blir du belastet for oppholdspenger og undervisningstillegg i ti uker fra sluttdato. Sluttdato regnes fra den datoen du har flyttet ut av og vasket internatrommet. Det forutsettes at denne datoen er avtalt med skolens rektor på forhånd.

Skoletur/ekskursjoner

Ekskursjoner som er inkludert i forskuddsbeløpet er: «Bli kjent tur» i Jotunheimen som arrangeres i andre uka etter skolestart. Videre blir det konsertbesøk av mange forskjellige slag, orkester, jazz eller hva som måtte være interessant, besøk i Den Norske Opera, teaterbesøk med mye mer.  Det holdes dessuten mange konserter i skolens lokaler med topp musikere i forskjellige sjangere og som er gratis for elevene.

Skoleturen går til utlandet (sannsynligvis Budapest) vanligvis i april. Reise, opphold og kost reisedagene har de siste årene kostet ca kr. 7 000,- – 8 000,- for 7-8 dager. Dette dekkes ikke av engangsbeløpet. Det vil komme en depositumsregning i desember på kr 5 000,-, samt sluttregning i mars / april.  Turen er obligatorisk. Når det gjelder behovet for lommepenger til denne turen, så er jo det svært individuelt, men en spiser godt om en regner med ca kr 300,- til mat i døgnet, 1 middag og alle frokoster er dekket.

Her finner du en detaljert oversikt:

Økonomibrev 24/25