Snarvei til hovedinnholdet

Student i Hamar

Som student i Hamar har du rike muligheter for et aktivt og variert studentliv. Toneheim ligger i et flott område for sykling. Du har Mjøsa rett i nærheten. Det går buss fra skolen til Hamar sentrum, hvert 15. minutt, hvor det er et stort og aktivt studentmiljø. I Hamar, og området rundt, finner du mange muligheter til å leve et aktivt og variert studentliv. Nærmiljøet åpner for mange muligheter, enten du interesserer deg mest for aktiv idrett og naturopplevelser eller uteliv, store arrangementer og kunstutstillinger.

Rekreasjon og uteliv

I Hamar-regionen har du tallrike rekreasjonsmuligheter, bl.a. Hamar Alpinsenter og Ankerskogen svømmehall. Sommer som vinter finner du skiløyper og skogstier, perfekte for jogging, sykkel- og skiturer, i umiddelbar nærhet til Toneheim. Hamar sentrum med restauranter, uteliv, kunstutstillinger og store arrangementer innen sport og kultur, ligger bare en kort busstur unna, så Toneheim åpner, så til de grader, for et aktivt og variert studentliv.

illustrasjons bilde av to fornøyde elever som er klare for konsert i Hamar

Stort og aktivt studentmiljø

I Hamar sentrum er det et stort, aktivt studentmiljø, hvor det hele tiden skjer nye ting. Hamar ligger ved Norges største innsjø, Mjøsa. Det åpner for alt fra dykking til vannsport, bading og stuping fra Norges mest omtalte stupetårn, langs det populære strand- og badeområdet Koigen. Toneheim setter til stadighet opp minibuss til svømmehall og til andre utflukter som skog- eller skiturer, og de gode turmulighetene gjør at vi anbefaler medbragt sykkel, ski og joggesko til skolen, ikke bare hovedinstrumentet.

illustrasjons bilde av elever fra toneheim musikk folkehøgskole som sittr i en buss på vei til hamar

Museer, utesteder, Hamar kulturhus

I Hamar finner du Hamar kulturhus, som – med sitt hyppige konsertprogram og mange spennende kunst- og billedutstillinger – er populært i studentmiljøet. I tillegg til tallrike utesteder, kinoer og restauranter, og særegne museer som Anno Museum og Mammuthus (sistnevnte er en geologisk utstilling med en rekonstruert Mammut som levde her i området etter siste istid,) finner du også Storhamar ishall, hjemmebanen til hockeylaget Storhamar IL i byen.

Selveste Vikingskipet

Byen huser Hamar Olympiske anlegg – med det sagnomsuste Vikingskipet – hvor det stadig er store og spennende arrangementer. Her arrangeres, bl.a., den årlige og spektakulære gaming-messa «The Gathering»: 6000 spill-entusiaster fyller Vikingskipet, rundt påsketid, hvert år! Stedet er sentrum for en rekke andre arrangementer og store messer til stadighet.

Hyppige bussavganger

Hvert 15. minutt går det buss til og fra Toneheim og Hamar sentrum. Flybussen fra Gardermoen til Hamar korresponderer også med bussen til Toneheim, så selv om skolen ligger naturskjønt og idyllisk til, mulighetene i sentrum aldri langt unna, om man søker dit.