Snarvei til hovedinnholdet

Stipend, penger og lån

.

Du kan få støtte fra Lånekassen når du går på Toneheim Folkehøgskole. For skoleåret 2019/2020 kan du få utbetalt inntil kr 110 200 fra Lånekassen. 60 prosent av denne summen er lån, 40 prosent er lån som kan blir omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøgskole.

Lånekasse gir støtte for maksimalt to år på folkehøgskole. Fullført folkehøgskole gir rett til å få deler av lånet omgjort til stipend. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent eller miste skoleplassen (toneheim har et regelverk i henhold til at det ikke er lov med 2% udokumentert fravær). Du kan få støtte fra Lånekassen i inntil 8 år.

Money money money

Dette trenger du til søknaden

Du trenger ikke noe spesielt for å søke om lån og stipend fra Lånekassen, men husk å søke så tidlig som mulig!

Lånekassen behandler søknaden straks den er sendt inn, men utbetalingen starter ikke før du har møtt opp på første skoledag.

Når kan jeg søke om lån og stipend?

Det lønner seg å søke tidlig slik at du er sikker på at du får pengene til studiestart. Muligheten for å søke om støtte for høstens undervisningsår åpner vanligvis i starten av mai. Du kan søke for hele skoleåret, og behøver ikke søke en gang per semester (høst og vår). Lånekassen sender melding til deg når søknaden er ferdig behandlet, og så blir pengene overført til din konto hver måned gjennom skoleåret.

Søk om lån og stipend fra Lånekassen

Tilbakebetaling

Lånet fra Lånekassen er rentefritt mens du går på folkehøgskole, og også om du går videre på universitet eller på høyskole. Du begynner først å betale tilbake på lånet når du er ferdig med utdannelsen din.

Lommepenger på folkehøgskole

Hvor mye lommepenger du trenger i løpet av folkehøgskoleåret vil variere etter hvor stort forbruk du har, hva du liker å gjøre på fritiden og hvor ofte du vil bruke kollektiv transport og dra på byen.

Med mat, rom og undervisning inkludert i prisen, er det i utgangspunktet ikke så mye du trenger utenom. Mange av aktivitetene gjennom skoleåret er også inkludert i prisen.

Men du vil trenge penger til toalettsaker, vaskemidler og aktiviteter på kveldstid som kino og kafe. Og det kan være vanskelig å få tid til å jobbe i løpet av skoleåret, siden det skjer så mye gjennom hele året.

I tillegg kan det hende at du vil trenge noe utstyr til undervisning på toneheim, og det er lurt å beregne litt ekstra lommepenger til studietur og turne gjennom året.

FORRIGE
NESTE