Snarvei til hovedinnholdet

Jeg ble tidlig sikker på at det var musikk jeg ville drive med

og etter ungdomsskolen begynte jeg på musikklinja i heimbygda mi. Årene på videregående var veldig fine, men også til tider stressende da det var mange forskjellige fag å jobbe med, og jeg (som mange andre) ble lei av prestasjonspress, innleveringsfrister, lange og kjedelige undervisningstimer, eksamener osv. Folkehøgskole var noe jeg begynte å vurdere. Ikke bare…

og etter ungdomsskolen begynte jeg på musikklinja i heimbygda mi. Årene på videregående var veldig fine, men også til tider stressende da det var mange forskjellige fag å jobbe med, og jeg (som mange andre) ble lei av prestasjonspress, innleveringsfrister, lange og kjedelige undervisningstimer, eksamener osv.

Folkehøgskole var noe jeg begynte å vurdere. Ikke bare fordi jeg var «skolelei», men også fordi jeg begynte å bli moden for et litt annerledes år og komme meg litt unna, og samtidig drive med noe jeg liker. Jeg valgte et år på Toneheim folkehøgskole – et valg jeg er sjeleglad for at jeg tok.

På Toneheim fikk jeg drive med, og utvikle meg innen akkurat det jeg liker best – musikken. Her fikk jeg timer i fag som virkelig interesserer meg. Jeg fikk jobbe med, og lære av utrolig dyktige lærere, men også medelever. Jeg har fått mye mer sceneerfaring, og jeg har spilt med mange flinke folk. Og så var jeg en del av et kjempestort skolekor, noe jeg synes var skikkelig gøy! Ettersom jeg valgte et folkehøgskoleår innen noe jeg vil drive med videre, er jeg nå enda mer rustet til videre studier. Og dette UTEN å ha måttet opp til eksamen!

På toneheim folkehøgskole fikk jeg også mer strikkekunnskaper, jeg gikk Besseggen sammen med mange venner, jeg var på mange konserter, reiste til Budapest med en gigantisk vennegjeng, spilte volleyball, sto slalåm i Hafjell … Et nokså variert år, altså.

Men ikke minst – på folkehøgskole fikk jeg venner for livet. Venner jeg har bodd sammen med i ni måneder. Man blir kjent på en helt annen måte når man bor såpass tett sammen (både på godt og vondt, selvfølgelig … men mest godt!). Man lærer utrolig mye om seg selv, og om det å være medmenneske.

Før jeg begynte på toneheim hadde jeg aldri bodd hjemmefra, og jeg var veldig spent på hvordan jeg skulle klare meg «alene». Dette gikk overraskende bra, og jeg merker selv at jeg er mye mer selvstendig nå enn jeg var for ti måneder siden.

Uansett var jeg jo aldri alene – jeg hadde jo tross alt over 160 venner rundt meg hele tiden. Det er noe av det som er så fint med folkehøgskole: Du har alltid noen å være med! Og om du ønsker tid alene er det også selvfølgelig fullt mulig!

På Toneheim lærer du ikke bare av lærerne. Du lærer av medelever, du lærer OM medelever – medmennesker, og du lærer mye om deg selv. Ditt år på folkehøgskole blir akkurat til det DU gjør det til. Du får muligheten til å være med på, oppleve, og lære så mye forskjellig! Enten du velger en linje innen noe som er helt nytt for deg, eller en linje som er relevant for framtidige studier, så blir du uansett rustet til veien videre – både faglig og sosialt. Et år på folkehøgskole er noe jeg anbefaler absolutt alle!

Kjenner du at du har litt lyst til å søke? GJØR DET! Tro meg – du kommer ikke til å angre. Her får du både minner og venner for livet – et uforglemmelig år.

 

-Julie Forbord Skagen, tidligere elev ved toneheim folkehøgskole 18/19

FORRIGE
NESTE