Snarvei til hovedinnholdet

Hjertet mitt banker for Toneheim!

Et år fylt med uendelig mye glede og hyggelige mennesker som har den samme lidenskapen som deg, for musikk, reiseliv, friluft eller idrett? Det finnes et hav av muligheter for alle som har lyst på et år helt uten eksamener og karakterpress – nemlig folkehøgskole! Folkehøgskole passer for alle, og fordi det ikke er noen…

Et år fylt med uendelig mye glede og hyggelige mennesker som har den samme lidenskapen som deg, for musikk, reiseliv, friluft eller idrett? Det finnes et hav av muligheter for alle som har lyst på et år helt uten eksamener og karakterpress – nemlig folkehøgskole!

Folkehøgskole passer for alle, og fordi det ikke er noen eksamener, får man mye tid til å fokusere på å utvikle seg som menneske, og til å prioritere å utvikle de ferdighetene man måtte ønske.

Jeg har ikke angret et eneste sekund på at jeg valgte å ta et år på folkehøgskole. Å få dele lidenskapen jeg har for musikk, med hundre og sytti av de fineste menneskene jeg har møtt, er den beste avgjørelsen jeg har kunnet kommet på å ta. Jeg har heller ikke hørt om noen som har angret på året de tok på folkehøgskole, fordi de ikke hadde noen eksamener å jobbe fram mot, eller liknende. Jeg hører derimot om mange som går to år på folkehøgskole.

Man kan alltid utvikle seg og utfordre seg selv til å bli et bedre menneske. Da jeg begynte på folkehøgskole, var jeg utrolig glad for endelig å ha kommet til en arena
der jeg ikke opplevde noen form for drikkepress. Der er det kanskje noen uenige med meg (Det er jeg vant til), men for meg ble det en god frisone, og det var godt å bli kjent med meg selv og andre på en slik arena. På Toneheim går det fortsatt an å gå ut på byen (ganske raust regelverk) , dersom man ønsker det. Her er det forskjellige regler for hver enkelt folkehøgskole.

Dersom man har en stor og vid interesse for eksempel for musikk, er det fullt mulig å kombinere disse. Her er Toneheim folkehøgskole et veldig godt eksempel. Det går helt fint å
kombinere f.eks en lidenskap for folkesang og en for klassisk sang, for de som ønsker det. Eller kanskje en lidenskap for storband og sang? Jentekor og janitsjar? Mulighetene er mange, kanskje flere enn du aner.

Jeg har nettopp blitt ferdig med dette året mitt på folkehøgskole, og dette er et år jeg virkelig kommer til å savne. Dagen jeg ble ferdig på folkehøgskole, var det hjerteskjærende å skulle
reise fra skolen, for å ikke komme tilbake.

Året ligner mye på opplevelsen man får på et sommerkurs, der man også deler den samme lidenskapen med en stor gjeng hyggelige folk. Det som er forskjellen, er at man får enda mer tid å bruke på å gjøre det man elsker. På den beste arenaen som finnes, får man et hav av tid til å skape de beste minnene og få erfaringer med hyggelige og fine folk.

– Andrine H. Kalvatsvik. Tidligere elev på Toneheim folkehøgskole 18/19.

FORRIGE
NESTE