Snarvei til hovedinnholdet

Et år hvor du utvikler deg som musiker – uten karakterer eller eksamen?

Les historeien til Johanne Sofie Nordgård. Hun spiller trompet og er elev ved Toneheim Folkehøgskole skoleåret 19/20

Jeg heter Johanne Sofie Nordgård. Jeg spiller trompet, og var elev ved Toneheim Folkehøgskole skoleåret 2019/2020

Jeg har tre år på musikklinja på Gjøvik VGS bak meg. Da jeg begynte å tenke på hva jeg skulle gjøre etter videregående, sto det mellom folkehøgskole og videre studier innenfor musikk. Jeg visste at jeg ville studere musikk, men fant ut at jeg ikke var helt klar enda, og valgte derfor et år på folkehøgskole for å forberede meg til prøvespill. Valget falt på Toneheim, fordi jeg var kjent med skolen fra før og kjente flere som også skulle begynne der. I tillegg til at jeg hadde hørt bare godt om skolen fra tidligere elever, virket det trygt og godt, og det skulle det også vise seg å være. 

På Toneheim får man ukentlige spilletimer med en hovedinstrumentlærer. Jeg fikk god oppfølging av min lærer gjennom hele året, og jeg har inntrykk av at de andre elevene også fikk det. På Toneheim er det plass til alle som liker musikk, både de som skal leve av å spille instrumentet sitt og de som bare vil ha det gøy med musikken. Jeg går ut av Toneheim med en musikkstudieplass til høsten, og er storfornøyd med folkehøgskoleåret mitt. Jeg vil anbefale et år på Toneheim til alle som liker å drive med musikk! 

 

Og til Toneheimkullet 2019/2020: Tusen takk for at jeg fikk bli kjent med dere og for det fine året vi hadde! Dumt at året ble avsluttet så brått, men håper vi får avsluttet på en verdig måte <3 

FORRIGE
NESTE