Snarvei til hovedinnholdet

Anne-Lill Ree

Stilling: (fløyte)

Fagområde: Fløyte, hørelære og musikkbibliotek.

Anne-Lill Ree er utdannet ved musikkonservatoriene i Kristiansand og København, hos henholdsvis Hans Magne Græsvold, prof. Henrik Svitzer og prof. Poul Birkelund.

I 84/85 ble hun tildelt den danske leiligheten i Cité Internationale des Arts i Paris av Dansk Kunstfond. Der studerte hun hos Alain Marion, professor ved Conservatoire de Paris.

Hun var finalist i Biennalen for Unge Nordiske Solister i 1983.

Videre har hun konsertert som solist og kammermusiker i Skandinavia, Tyskland, Frankrike, Polen, Tsjekkia og Italia, og blitt tilegnet flere verker, bl.a. ’For You, Anne-Lill’ for fløyte og klaver av den polske komponisten Henryk Gorecki, en fløytekonsert av Hans Magne Græsvold og ‘Together Apart’ for fløyte og gitar av danske Karsten Fundal.

Hun har mottatt bl.a. Carl Nielsens rejselegat, Karen Marie Arborgs legat, støtte fra Fond for utøvende Kunstnere og fransk statsstipend.

Hun debuterte i København i 1986.

Anne-Lill Ree er en av stifterne av NFF Norsk Fløyteforum www.flute.no og har i flere år sittet i styret. Hun har vært jurymedlem i fløytekonkurranser i Nice, Wiesbaden, og i Norges første fløytekonkurranse i Skien i 2015.

Hun var med å utvikle Toneprisen, en konkurranse for unge musikere i alderen 16 til 23, og har sittet i juryen flere ganger.

Anne-Lill Ree har vært ansatt ved Toneheim folkehøgskole siden 1986, men har også i perioder undervist i fløyte ved Stange videregående skole og ved Høgskolen i Agder.

Hun var elev ved Toneheim folkehøgskole 1975/76