Snarvei til hovedinnholdet

Dette sier regjeringen angående oppstart til høsten

.

Lurer du på noe om den gradvise gjenåpningen av barnehager og skoler i henhold til folkehøgskolene? Nedenfor har vi samlet noen av svarene vi har fått fra Kunnskapsdepartementet

Kan jeg søke folkehøgskole til høsten?

  • Ja, du kan søke folkehøgskole helt som vanlig. Opptaket er i gang og man kan søke fram til skolestart eller til linjene og skolene er fulle. Folkehøgskolene planlegger for oppstart i august.

Vil det være trygt å gå på folkehøgskole til høsten, der mange unge bor tett sammen på lærestedet?

  • Folkehøgskolene er et viktig og populært tilbud for mange unge. Beslutningen om stengning gjelder kun ut dette skoleåret. Vi vet ikke nå hvordan smittesituasjonen vil utvikle seg fremover, men folkehøgskolene har god tid til å planlegge for hvordan de kan sørge for kontaktreduserende tiltak når skolene åpner opp igjen til høsten

Hvorfor får ikke folkehøyskoleelever avslutte skoleåret sitt?

  • Folkehøyskoleelevene har få uker igjen av skoleåret sitt. Elevene får nå et undervisningsopplegg som gjør at de får fullført skoleåret sitt uten å være på skolen.
  • En åpning ville innebære at 8000 elever måtte reise frem og tilbake til skolen sin i løpet av de neste ukene. Samtidig er det vanskeligere å hindre smitte og isolering av syke på internatene.

Må folkehøyskoleelevene betale skolepenger når de ikke får reise tilbake til skolene?

  • Staten kommer til å kompensere folkehøgskolene for deler av inntektsbortfallet nå som elevene ikke bor på internatene. Elevene må imidlertid være forberedt på å måtte betale noe av skolepengene. De får fortsatt lån og stipend fra Lånekassen, og vil få et fullført folkehøyskoleår selv om skolene er stengt.
En mann som spiller gitar

Hvorfor er det greit at andre internatskoler åpner når ikke folkehøyskoler får åpne?

  • Videregående skoler med internat kan åpne på samme måte som offentlige videregående skoler.
  • Det å holde internatskolene stengt ville få store konsekvenser for mange av elevene. Noen av skolene har spesialisert seg på elever med lærevansker eller andre utfordringer.
  • Samtidig sier vi at disse skolene skal ha fleksibilitet til å selv vurdere når internatelevene kan returnere og om noen av dem i en periode fortsatt skal få fjernundervisning.
FORRIGE
NESTE