Snarvei til hovedinnholdet

Skolens fasiliteter

På Toneheim Folkehøgskole har vi blant annet: 9 klasserom, 20 øvingsrom, 3 bandrom, 21 boenheter i hus for elevene, et musikkstudio og en aula med 170 sitteplasser – som benyttes både som øvingsrom og konsertsal.

Klasserom

9 klasserom – med tavle, piano og stereoanlegg. Tilrettelagt for bruk av AV-utstyr. Utenom undervisningen, er alle klasserommene disponible til egenøving

Aula

En aula med 170 sitteplasser som fungerer som konsertsal – både for elever fra skolen og for artister utenfra. Aulaen er øvingsrom for store ensembler og blir også brukt til undervisning og fellessamlinger.

Øvingsrom

20 øvingsrom, av ulik størrelse, de fleste utstyrt med speil. De fleste rommene har piano. 3 bandrom med sanganlegg og forsterkere

bilde av skolebygge, skolens aula og et dobbeltrom på toneheim folkehøgskole. Bilde viser elever som er glade og som spiller på ulike instrumenter.

Instrumenter

7 flygler og 2 kirkeorgler. Skolen har også cembalo. To sopransaksofoner, tenorsaksofon, to barytonsaksofoner, pikkolofløyte, altfløyte, bassfløyte, ess-klarinett, bassklarinett, kontrabassklarinett, basstrombone, to ess/d-trompeter, flygelhorn og pikkolotrompet er blåseinstrumenter som kan lånes ut til elevene. Slagverksutstyret på skolen omfatter de fleste instrumenter som brukes i korps, brassband og symfoniorkester. Det betyr, blant annet, pauker, rørklokker, xylofon, vibrafon, marimba, klokkespill, trommesett, grand cassa, bongos, congas, timbales og et godt utvalg av perkusjonsinstrumenter.

Teknologi

Skolen har 7 Mac´er – med Finale for å skrive noter og Earmaster for å trene på hørelære – til elevbruk. En av maskinene har Adobe CS6, dvs. Adobe Photoshop, InDesign og Illustrator. Det er trådløst Internett (wi-fi) på hele skoleområdet. I biblioteket har skolen rundt 8 stasjonære computere med Internett og tilgang til skriver.

illustrasjonsbilde av matsalen og ulike øvingsrom på musikk folkehøgskolen toneheim folkehøgskole

Moderne bygg

Flere nyoppførte, arkitekttegnede bygg gir en fin ramme rundt musikkutdanningen og bidrar til god stemning. Det nye bygnings-komplekset er designet for folkehøgskoledrift med en pedagogisk tilnærming. Og ikke minst biljardbord, trenings-rom, bibliotek, bordtennis, stor hage og volleyballnett i hagen.

Moderne treningsfasiliteter ved Toneheim folkehøgskole
treningsrommet på toneheim folkehøgskole. Dette et pusset opp i 2016
FORRIGE SIDE
NESTE SIDE