Snarvei til hovedinnholdet

Jazzimprovisasjon

Toneheim har et undervisningstilbud til deg som vil jobbe spesielt med jazz. Hvert år tas det inn ca. 25 elever med jazz som fordypning. Det tas inn elever slik at det er besetning til 4 faste band pluss storband. Alle får undervisning både i band og på sine hovedinstrumenter av jazzpedagoger.

Nå dine jazzmål

Det er obligatorisk undervisning i jazzinterpretasjon og improvisasjonsteknikk, i tillegg er det mulig å velge fag som jazzteori, jazzhistorie og improvisasjon. Gjennom dette har vi på Toneheim utviklet en organisert måte å øve improvisasjon og samspill på for å hjelpe deg å komme nærmere dine mål – forutsatt at du legger ned det nødvendige egenarbeidet så klart!

I tillegg kan du studere komposisjon/låtskriving, instrumentering/arrangering samt spille inn prosjekter og musikken din i skolens mac og logic baserte lydstudio. Skolen har gode lydtilpassede ensemblerom og en mac-basert datalab med Finale, Earmaster og stort musikkbibliotek.

Jazz-demo

Det er viktig å ha gode forkunnskaper på hovedinstrumentet og erfaring fra samspill. Alle jazzsøkere må legge ved en innspilling når de søker. Denne innspillingen blir tillagt stor vekt når inntaket gjøres. Det er viktig at du sender inn en jazzdemo, og ikke beslektede sjangere som rock, viser og pop. Inntaket baserer seg hovedsaklig på demo, men vi ser også på hva du skriver om deg selv i søknaden, på attester fra lærere og på papirer fra videregående skole. Vi legger vekt på at søkerne ikke har for mye fravær på videregående skole.

Innspillingen bør tilfredsstille disse kravene:

  • Hovedvekten i fremførelsen må ligge søkeren som solist eller kompmusiker
  • Innspillingen bør inneholde improvisasjon hvor du spiller over akkordrekker eller en melodi
  • For søkere på gitar, bass, piano og slagverk er det en fordel om du legger ved en innspilling hvor du spiller sammen med andre musikere
  • Slagverkere bør spesielt vise at de kan spille swing, jazzvals, latin og eventuelt andre jazzsjangere

Vi kan ta imot demoer i de fleste filformat (for eksempel mp3, mp4, wma, aiff, CD, DVD).
Lydkvaliteten på innspillingen blir ikke tillagt noen vekt så lenge vi kan høre hva du spiller.

Lydfiler kan sendes til post@toneheim.no